Kwartelstraat
Reacties
Naam: Arie(Ad)van den Heuvel
Op nr. 22 ben ik geboren in 1946 samen met mijn tweelingbroer Willie. Tegenover ons huis was de meisjesschool van de nonnen (laatste stukje gebouw rechts op de foto). Daar poetsten 's avonds twee dames, die heel mooi konden zingen. Naast de school was het klooster van de nonnen (met het hek ervoor). Twee deuren verder op 18 woonde opa Siens, een tuinman, waar we naar de tv mochten kijken op woensdagmiddag (het kinderuurtje). Zij waren de enige met een tv. Op de hoek stond de kerk van pastoor Holtus. Langs de kerk liep een pad met fruitbomen, waar je heerlijke appels en peren kon jatten. Op de hoek van de Kwartelstraat was de Spar, er tegenover op de andere hoek een bakker en tegenover de bakker was slagerij Van Duin. In de Treurenburgstraat had je ook nog de groenteboer Denkers en in de Lakerstraat groenteboer (Jos) en die maakte voor ons altijd knipvliegers van riet en inpakpapier, die het geweldig goed deden. We lieten ze altijd op bij de Laak, het braakliggend veld naast Langenhuisen. Op mijn 11e jaar zijn we naar Strijp verhuisd.
Naam: Wim van Hout
Op nummer 14 ben ik (Wim van Hout) enkele jaren na mijn geboorte komen wonen met mijn ouders Wim en Ria van Hout-van Loon. In de straat woonde ook de familie Stoop, waar ik vriendjes was met Jos. Kees was zijn oudere broer. 1970 verhuisden we naar het centrum van Eindhoven. Deze straat heeft onverwoestbare herinneringen. Inderdaad de fruitbomen bij de kerk. De "zielige" vrouwtjes die werden opgevangen in het gebouw met het hek ervoor en ook opa Stiens waar we soms tv keken. Hij was nog een echte pruimtabakgebruiker en had dan ook een mooie bruine stoep. Op de hoek had Piet van de Berg en zijn vrouw een kruidenierswinkeltje. Zij hadden een dochter van mijn leeftijd, Ankie.
Naam: Lenny van Riel Bakermans
Zoals de straat er op bovenstaande foto uitziet, roept jeugdherinneringen op. Rond de kerk speelden wij met een hele groep. Ook was bij ons in de straat het rolschaatsen populair, omdat wij geen klinkers maar asfalt in de straat hadden. Ook herinner ik mij opa Siens nog met zijn pruimtabak en zijn heggeschaar, want zijn heg was zijn trots en werd kaarsrecht geknipt. Hij kwam regelmatig bij ons koffie drinken.