Fotonr.: 12777
Bijdrager Jos Jansen
Jaar: 1968
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Jan van Lieshoutstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jan van Lieshoutstraat

Beschrijving De huisjes tussen Slagerij Koch en het klooster in de Jan van Lieshoutstraat. Aan de raamindeling te zien hebben hier vroeger, voor mijn tijd, ook ooit winkeltjes gezeten. Wie weet daar nog iets van? Niet echt mooie huisjes, maar op dat moment wel van de oudste in Eindhoven.

Geplaatst op 04-08-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 04-08-2007
Naam: Lies van Berlo-Kosterman img

Jos, er was een timmerwinkel van Van Houts en een winkel van Tjum de Nes (van Bakel) die met een handkar langs de deur liep met krabben en kreukels. Ik weet niet meer of ze in die pandjes zaten. In mijn tijd was dat in de jaren 30.


Datum: 04-08-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel img

Dat herinnert mij aan de krabben- en kreukelman in Gestel. Dat was naar mijn weten Nard van Gansewinkel.


Datum: 04-08-2007
Naam: Jan Toirkens img

Krabben en kreukels... daar waren er meer van in het Eindhovense. Het uitventen van groentes, fruit of eieren was een van de kleine bijverdiensten voor een aantal zelfstandigen.


Datum: 04-08-2007
Naam: Ap ten Hartog img

Arthur, in de Jan Hollanderstraat woonde ook een man die met krabben en kreukels 's zondags bij ons door de Laagstraat kwam. Hij liep met een stijf been. Volgens mij werd hij de neus genoemd. Kan dit dezelfde persoon zijn?


Datum: 04-08-2007
Naam: Ida Wagemakers Schriks. img

Was dat niet de neus die langskwam, met voor een dubbeltje een zakje krukkels, of voor een kwartje een gezinszak? Hij woonde vooraan op de Hoogstraat.


Datum: 13-12-2007
Naam: Liesbeth van Houts img

Rijtje huizen van hoek (Slager Koch) tot poort (inrit ziekenauto's naast ziekenhuis/klooster) op foto van rechts naar links: Huisje schoenpik, gewezen patertje dat door passerende schooljeugd werd gepest. Hij zat voor het raam, in spreidzit aan het werk. Rende soms met hamer dreigend de jeugd van toen achterna. Huisje midden: van bezorger Rooms Leven, tevens stoeltjes in rijen zettend voor de zondagse missen in de Catharinakerk. Dan winkeltje van Van Bakel met vele flessen snoep voor 'n cent; moeder achter de toonbank, vader op zondagmiddag met krabben en krukels, een handkar vol, door de stad. (Hese, enigsins alcoholische stem. Krabben en krukelen, nu kunde pukelen). Klein huisje ernaast: pettenwinkel van de gezusters Smits, twee stokoude dames, eentje nooit te zien, de ander bedrijvig op marktdagen als de boeren unne nieuwe klak moesten. Zelfs hoge hoeden stonden verstoft in het kijkraam. Winkel ernaast: "Jan van Houts In Meubelen" volgens het tuimelraam. Eigen fabrikaat buffetten, leunstoelen, noem maar op. Fabriekje wat achterin, tot ongeveer 1938, toen er sigaren werden gemaakt. Dat deel van het huis werd in de grond geboord, tegelijk met de (nieuwe) vleugel van het ziekenhuis op 6 december 1942. (RAF-bombardement). Huisje ernaast: opslagruimte. Beide panden herbouwd, verdieping erop, tijdens de bezetting. (dank zij de sigaren). Aldus Jan van Houts (1923), in Heiloo in 2007.
<<< is er ook nog een emailadres? (Peter) >>>


Datum: 13-12-2007
Naam: Marjo Spierings img

Dat patertje Liesbeth, kan dat W.Melis zijn geweest? En het huisje Midden was dat Couwenberg (bankwerker, fotograaf en garagehouder of Vermeulen, fabrieksarbeider?