Fotonr.: 12688
Bijdrager Rian van Oorschot-Lintermans
Jaar: 1944
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Goudenregenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Goudenregenstraat

Beschrijving Foto van de Goudenregenstraat, vlak na de bevrijding in 1944.
Geplaatst op 29-07-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 29-07-2007
Naam: Willy van den Akker

Mooie foto van de buurt waar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht. Kijk eens naar die mooie lantaarnpaal links waar wij zo vaak in hebben geklommen. Wedstrijdje doen wie het eerst boven was. Het rechtse muurtje hoorde bij het café van Gerrit Vuchts, hoek Seringenstraat en Goudenregenstraat (foto's 10498 en 990). Veel namen herinner ik me nog, zoals de families Bijsterveld, Lintermans, Groenenveld, De Bruin, V.d.Steen, Kollenburg, Rombouts, Emmaneel, Stals,  Van Swaemen, Klumpkes, IJzermans, voegersbedrijf V.d. Ven, wasserij Van Bree en nog vele anderen. Ook woonde daar in deze tijd (1958) de wonderdokter Sjefke Jacobs. Deze persoon deed aan pijnbestrijding en zijn patiënten kwamen toen uit alle delen van het land, zelfs uit België.


Datum: 29-07-2007
Naam: Paul Lintermans img

Kleine correctie, Willy, fam. Groenenveld moet fam. Groenendaal zijn. Die woonde op nr. 6. Eerder woonde daar de fam. Van den Brandt. Sjaak van den Brandt was een groot boekenliefhebber. Bijna elke vrijdag ging hij naar de markt om gebruikte boeken te kopen bij Leo Helwegen, die vroeger vooraan in de Leostraat woonde en eind jaren 50 verhuisde naar de Goudenregenstraat 12. Leo handelde in nieuwe en tweedehandse bibliotheekboeken en in tweedehandse en nieuwe schrijf- en telmachines; in die volgorde. De nieuwe gebonden boeken stonden in rekken in de gang en op de eerste verdieping en de nieuwe ongebonden boeken in rekken in de schuur achter het huis. Daar stonden ook de goedkopere schrijf- en telmachines. De duurdere stonden in huis. De gebruikte boeken waren opgeslagen in een dubbele garagebox aan de Van Coothstraat.


Datum: 30-06-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Vanaf 1952 hebben wij ook in de Goudenregenstraat gewoond en wel op nummer 18. Er waren in deze straat twee huizen met twee extra kamers en een extra zolderkamer omdat wij een "tunnel" (overdekte brandgang) naast het huis hadden. Mijn moeder heeft hier bijna 50 jaar gewoond en is in 2000 overleden.


Datum: 03-07-2010
Naam: Wim Habraken

Hallo Ellie. Wij hebben jaren naast jullie gewoond, eigenlijk naast de tunnel aan de andere kant, op no 16 - fam Habraken. Ik ben nog bevriend geweest met je jongste broer Gerrie en we zaten in dezelfde klas tot hij in Internaat ging in Boxtel. Er staan nog foto's op deze site waar ook jij op staat, van de meisjesscholen waarop jullie toen zaten bij (ik dacht) juffrouw Van Acht. Zie foto's van de klas van Gerrie en mij foto 19894 en 19895; ook 19935. Kijk ook eens of je op foto 20202 staat. Die is genomen bij ons voor de deur en de oudere meisjes herken ik niet meer.


Datum: 03-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Toen ik jouw naam las, wist ik het weer Wim. Volgens mij sta ik niet (kan me de foto helemaal niet herinneren) op foto 20202. Dat waren nog tijden, waar je (bijna) bij iedereen in de straat in en uit kon lopen en met één sleutel, een zogenaamde loper, alle deuren kon openen. Vooral het "boerke" de heer Jacobs was wijd en zijd bekend en heeft o.a. mijn moeder en ons Adrie nogal eens geholpen.


Datum: 04-07-2010
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden img

Mijn oom en tante Van Hest hebben ook in de Goudenregenstraat gewoond. Ze hadden drie kinderen, twee jongens en een meisje. Mijn oom was een broer van mijn moeder. Het huisnummer weet ik niet meer.


Datum: 07-07-2010
Naam: Wim Habraken

De familie Van Hest woonde op no 28, met als zonen Ad en Bert en dochter Hannie. De bakkerij stond vooraan in een zijstraat van de Aalsterweg, de Looiakkerstraat. In die tijd had de fam. Van Hest al een telefoon. Wanneer er gebeld moest worden, dan mocht dat bij hun in de gang, want daar hing hun telefoontoestel. Andersom kwam iemand van de fam. Van Hest ons halen wanneer er telefoon voor ons was. Onbegrijpelijk hoe snel de tijd gaat! Nu bellen we als het ware vanaf onze fiets naar Amerika, met een prima verbinding. Trouwens: ook in die tijd had de fam. Loots (no 18) al een TV toen de meeste mensen die nog niet hadden. Wij mochten dan naar kinderuurtje kijken, met alle jeugd uit de buurt. Dat was op de woensdag- en zaterdagmiddag. Het begon volgens mij om 17:00 uur en eindigde al voor 18:00 uur. Meneer Antoon Loots had ook heel vroeg een auto toen daar voor de meeste mensen nog geen sprake van was. Hij had een goede baan bij Van Hout Ververgaard.


Datum: 07-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Dat klopt helemaal Wim. Als er "paniek" was bij Van Hout Ververgaard, werd via de familie Van Hest mijn vader opgeroepen om te komen. Met het kinderuurtje en "tante Hannie" was het overvol bij ons in huis en na afloop van de uitzending werd driftig gezwaaid naar tante Hannie op de TV (net zoals de kinderen nu bijvoorbeeld naar de teletubbies zitten te kijken en meedoen). De auto werd gekocht omdat mijn vader last kreeg van zijn schouders omdat hij op een scooter reed met een windscherm ervoor, want zonder scherm wilde hij helemaal niet rijden. De tuin werd ervoor verbouwd. Er kwam een poort in de zijmuur en de auto werd minitieus gemanoeuvreerd de plaats op en de garage in. Jaren later kwam in het achterpad een garagedeur, maar die heeft papa eigenlijk nooit gebruikt.


Datum: 07-07-2010
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden img

Ad van Hest is helaas op veel te jonge leeftijd overleden.


Datum: 08-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots img

Volgens mij was Ad net zo oud als ik, ik ben in 1944 geboren. We trokken in de straat altijd met elkaar op, jongens en meisjes, we maakten daarin geen onderscheid.


Datum: 28-07-2010
Naam: Ineke Bijsterveld img

Wat een leuke foto. In deze straat op nummer 2 ben ik geboren. Heb er ook nog op de kleuterschool gezeten. Paul Lintermans was mijn buurjongen.