Bijdrager Hans Voorhoeve
Jaar: 1957
Locatie 1.:Stratum |221 Kerstroosplein |Floralaan West
Floralaan -West
Beschrijving | Onder deze winkels bevond zich ook een boekhandel van Voorhoeve van een van de kinderen van N. Voorhoeve van het Stratumseind. |
---|---|
Geplaatst op | 20-06-2007 |
Reacties
Naam: Peter Vermeulen
De kantoorboekhandel van Voorhoeve is hier in 1953 een filiaal gestart.
Naam: Thérèse Sauter-Roijers
In de winkel op de hoek met de Roostenlaan zat de sigarenzaak van Kliebisch.
Naam: Hans Strootman
Tussen 1988-1992 zag je regelmatig burgemeester Jos van Kemenade tegen zijn fiets aanleunend bij de sigarenzaak zijn pijp stoppen en een praatje maken met passanten. Hij woonde op de hoek Aalsterweg-Floralaan, tegenover het politiebureau. Zelden bij een huis zo'n brede brievenbus gezien.
Naam: Lia Heerings-van der Heijden
Frans en Joke Tebak hadden inderdaad een slagerij in de Resedastraat 38. Ze woonden boven de slagerij. Zij waren in de de jaren tachtig hele fijne buren van ons samen met hun dochters Jose, Anita en hun zoon Evert. De winkels in de Resedastraat waren hetzelfde als de winkels op de foto (Floralaan-West).
Naam: Lambert Kliebisch
Joop heeft gelijk, de slijterij van ons naast de sigarenzaak. Toepasselijke naam Slijterij 't Kraantje. Voorheen gelegen aan de Demer 46 te Eindhoven, maar daar tijdens het bombardement van 6 december 1942 geheel verwoest! Mijn oma, tante, oom en neefje zijn hierbij omgekomen.
Naam: Paul Draaijer
Er heeft ook nog een winkel in naaigaren gezeten, 'Bianca', als ik me niet vergis, die altijd van die geborduurde schilderijen (jachttaferelen!) in de etalage had hangen. Van de friteszaak, bij ons thuis bekend als Jan de Frietboer, weet ik vooral nog dat ik jarenlang heb gepiekerd over de reclamekreet 'Campina ijs, warm aanbevolen' die op een lichtbak te lezen was.
Naam: Piet Alderliesten ( nu Pierre )
Ik heb samen met mijn broers gewerkt bij boekhandel Voorhoeve. Vaak op het Stratumseind. Zo nu en dan bij Floralaan West. We moesten vaak een folder samenstellen en elke folder stempelen. Pakjes bezorgen. Mijn oudere broer Kees heeft daar het meest gewerkt. Als het druk was, mochten wij tweeling Piet en Henk ook meehelpen. Je zat dan wel in een kleine ruimte de werkzaamheden te doen. Meneer Voorhoeve vonden wij altijd een deftige man. Hij had een brilletje op. Juffrouw Hermie had het meeste verstand van de boeken, meneer Voorhoeve van de vulpennen en kantoorbenodigheden. Achter de winkel van het Stratumseind was een fietsenbergplaats. Met een mechanische bel. Daar reageerde de hond Fflop altijd op. Je kreeg voor een hele middag hard werken 1 à 2 gulden. Daar had je veel voor over. Dat werd dan tot op de cent bij je neergelegd. Dan zat meneer Voorhoeve heel zuinig te kijken of hij je niet te veel geld had gegeven. Zo nu en dan kreeg je een beschadigd boek mee. Dat kon niet meer worden verkocht. Nieuwe boeken mocht je ook lezen alleen werd er dan een dubbel kaft om gedaan. En binnen een week moest je het weer inleveren en er werd gekeken of je het niet beschadigd had.
Naam: Redactie EiB
Dezelfde ansicht zit ook in de verzameling van Jan Spoorenberg met een poststempel uit 1957. Dus de datering zal zo'n kleine 15 jaar eerder moeten zijn.
< Jaartal is aangepast. (Red.) >