Fotonr.: 11858
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.:Strijp |614 Schouwbroek |Strijpsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Strijpsestraat 93 en terug

Beschrijving De witte auto van foto 11823 stond inderdaad in de weg. Let op het hergebruik van nr. 16.
Geplaatst op 25-05-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 26-05-2007
Naam: Hennie de Groot img

Dus waar de fiets voor de raam staat, was het Sierhuis. Daar verkocht men speelgoed. En de witte muur achter was de Strijpse Bazar. Er was daar ook een overdekte gang, zodat je de etalages kon bekijken. Ook de Strijpse Bazar verkocht speelgoed, maar ook huishoudelijke artikelen.


Datum: 26-05-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens img

Ja, klopt helemaal Hennie. Als kind zijnde was het prachtig om de etalages te bekijken.


Datum: 14-08-2007
Naam: Hans de Wit img

Hallo, ik ben Hans de Wit en bewoner van het pand wat vroeger het sierhuis was. Ik kwam daar zelf als jongetje mijn knellen en wondervliegers kopen. Ik woonde toen in de Doelenstraat. Het hele blok is gebouwd door mijn opa Jan en zijn broer Frans van Gemert, destijds aannemer. De Strijpsestraat was 'bezaaid met de Baarden', zo noemde men de Van Gemert-familie. De oude tekeningen heb ik nog.


Datum: 15-08-2007
Naam: Wil van Hout img

Onder de huiskamerramen is ook duidelijk te zien dat er een tijd geweest is waarin veel gebruik gemaakt werd van convectorkachels voor de verwarming. Later werden in verband met de komst van de cv deze gaten weer gedicht en ging het het er zo uitzien.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Kneepkens img

In het Sierhuis zat toch de familie Strik. Hij stond bekend als de poppendokter van Strijp. Ze hadden ook een tweeling, twee dochters. De hele familie is destijds naar Son verhuisd en was klant van mij. Het waren hele vriendelijk zachtmoedige mensen.


Datum: 05-05-2011
Naam: Joop Mengde img

Vanuit de Noord Brabantlaan liep ik dikwijls naar het Sierhuis om naar de Dinky Toys in de etalage te kijken, waarvoor mijn broers en ik maanden moesten sparen.