Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 11285
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1947
Onderwerp.: Plattegronden / Topografie |Eindhoven 1920-heden

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bijlage bij het Wederopbouwplan.

Beschrijving Om de subsidies in het kader van het wederopbouwplan wat makkelijker los te krijgen werd in de bijlagen geen verschil gemaakt tussen de verwoeste Demer en de verwoeste en andere slechts beschadigde panden in Woensel. Het tracé van 1945 lag over de beschadigde panden, in 1946 werd het tracé zover opgeschoven dat het buiten het beschadigde gebied viel. Uiteindelijk moest er meer worden afgebroken dan door de oorlog was beschadigd. Met de wederopbouwgelden werd Woensel afgebroken.
Geplaatst op 25-04-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 26-04-2007
Naam: Wil van Hout img

Als je het kaartje bekijkt valt het op dat de opleiding van de piloten niet al te best geweest moet zijn. Hoe kan het anders dat ze hun lading zo vroeg lieten vallen. Ze zitten er.... echt langs met hun bommentapijt. Ik denk dan ook dat er in Engeland een hartelijk woordje gesproken is met deze vliegers. Later in de oorlog waren ze beter opgeleid, en kwam dergelijke schade alleen nog van aangeschoten vliegtuigen.


Datum: 26-04-2007
Naam: Hans van Melis img

Wil de meeste schade in Woensel is niet van 1942. Op de Demer werd de vernieling geholpen door een grote brand.


Datum: 26-04-2007
Naam: Will van Oers img

Wil: als er een halve seconde te vroeg of te laat op het knopje werd gedrukt kwamen de bommen niet op de juiste plaats.
Hans: De meeste schade niet van 1942? Hoe kom je daarbij?
De meeste witte vlekjes op de kaart zijn van 6-12-1942


Datum: 26-04-2007
Naam: Wil van Hout img

Daar de oorlogsmachine op volle toeren draaide en tig vliegtuigen van de band liepen, kwam men al gauw met een tekort aan vliegers te zitten. Die gisteren nog bakker of schoenmaker was, werd opgeleid tot vlieger, dat waren gewoon de feiten.
Met de bommenrichters was het al niet beter gesteld. Uitendelijk is het natuurlijk wel goed gekomen. Maar het moest in een te korte tijd.


Datum: 26-04-2007
Naam: Hans van Melis img

De schade van september 1944. (zie foto 2463)


Datum: 28-09-2015
Naam: Paul van der Cingel img

Je moet onderscheid maken tussen de bombardementen die uitgevoerd werden om de Duitsers in Nederland economisch te benadelen, bombardement 6-12-42, bedoeld voor de Philips fabrieken en de bombardementen die waren gericht tegen Duitse steden. Daarvan is o.m. Nijmegen de dupe geworden, sommige piloten waren al lang blij als ze terug konden vliegen en lieten hun bommenlast vallen, 'als ze dachten een Duitse stad' onder zich te zien. Volgens de Geneefse Conventie mocht dat allemaal niet, maar beide partijen hebben zich schuldig gemaakt aan bombardementen op onschuldige burgerdoelen.