Fotonr.: 10840
Bijdrager Therese Sauter-Roijers
Jaar: 1974
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Jan van Hooffstraat
Onderwerp.: Gebouwen |Gemeentehuizen |Eindhoven, Rechtestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Stadhuis door Ger de Bie.

Beschrijving Zeefdruk op aluminium
Geplaatst op 06-04-2007

Reacties

Datum: 07-04-2007
Naam: Ger de Bie img

Heel leuk om mijn krijttekening zo weer tegen te komen, bedankt Thérèse. Mensen van het toenmalige gemeentebestuur (als ze nog leven) die de beslissing tot afbraak namen, mogen zich nu nog steeds diep schamen. Sites als EiB dragen gegarandeerd bij tot behoud van het weinige dat er nog over is aan historisch erfgoed in Eindhoven.
Men was aan de achterzijde al aan het afbreken voordat de vergunning officieel gegeven was, zo graag wilde men ervan af. (heb ik iemand ooit horen vertellen). Ik vraag me sowieso af of mensen die enkele jaren in de gemeenteraad zitten en vaak nog import zijn ook, mogen beslissen over afbraak van dit soort oude, voor Eindhoven zo belangrijke gebouwen. Ik zou zeggen: je past je plannen maar aan en zorg dat het nieuwe aangepast wordt aan het oude, niet andersom. Maar dat is mijn onbescheiden mening.


Datum: 18-06-2007
Naam: D. van Gerven img

Neemt allemaal bij de Gemeente Eindhoven een abonnement bij www.geogids.info/thema/vergunningen. Dan kun je goed in de gaten houden wat er zoal wordt gesloopt, herbouwd en bebouwd in Eindhoven en op tijd reageren op aangevraagde en/of verleende vergunningen, nog vóór die worden gepubliceerd in Groot Eindhoven. Een kleine moeite voor een Eindhoven-minnende!