Fotonr.: 10818
Bijdrager Henriette van Rooy
Jaar: 1941
Locatie 1.:Stratum |233 Sintenbuurt |Heezerweg
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Stratum, St Jozef-Mariaschool / De Zevensprong

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St. Jozefschool, 1941, klas 5.

Beschrijving Willekeurige volgorde: Anny Langendonk, Corry van Dun, Elly Bremmers, Koos Stoffelen, Diny Gielen, Anny van Zanten, Marietje Schoones, Lolleke van der Sloot, Anny van Hout, Koosje Weemers, Anny van Hout, ? Nijhout, Leny Stevens, Carolien Geerings, Nel Bell, Ellen Vastre, ? Piels, Mia van Dijk. Enkele nieuwe namen zijn Ria Otten en ? Leauto.

Geplaatst op 04-04-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 12-04-2012
Naam: Lenie Streun Thans img

Bovenste rij tweede van links: Annie Langendonk en vierde van links Riekie Thans. Middelste rij vierde van rechts is Riekie Smits en vijfde van links MarieJeanne Bax (Baks?). Op de eerste rij tweede van links Nellie Waterschoot. Volgens mijn zus Riekie Thans is klas 4 en 5 niet juist. In 1941 was zij negen jaar en zat in de derde klas. Op deze foto lijken de meisjes jonger dan op foto 10817. Wat een grote klas voor een onderwijzeres.


Datum: 14-04-2012
Naam: Lenie Streun Thans img

Weer een helder ogenblik, tweede rij derde van rechts Tonnie Gargosky. Naast Tonnie met grote strik in het haar Riekie Smits uit de Poemastraat. Naast Riekie Smits lijkt Lidia de Loudon uit de Floralaan. Baron de Loudon en familie waren uit hun huis gezet door de Duitsers en woonden in het grote huis op de hoek van de Floralaan/Leenderweg. Mevrouw de Loudon Osieck gaf wel eens concerten. Zij speelde klavecimbel als ik me niet vergis.