Reacties
Naam: Peter Pilgram
Volgens mij woonde de familie van Doorne in het huis met de puntdakgevel. De beide dochters waren bevriend met mijn zus Anneke. Vader van Doorne was inderdaad een neef van de gebroeders en werkte ook bij de DAF. Ik heb er nog wel eens gelogeerd. Later ben ik zoon Harrie weer tegengekomen in Alphen a/d Rijn.
Naam: Ben Brekelmans
In deze buurt begon Tini Gilsing in de 60's zijn muziekzaak. Aan huis, later als Saris op de Kalmoesstraat en daarna als Eindhoven Musical Instruments (EMI) aan de St. Petrus Canisiuslaan. EMI is nog niet zolang geleden overgenomen door de Rotterdamse FeedBack die eveneens Conijn Muziek overnam en integreerde tot zowat de enige muziekzaak in een Eindhoven met zo'n 210.000 inwoners. Beetje schraal muziekwinkelaanbod dus voor zo'n stad.
Naam: Theo van den Dungen
Gerry of Peter, in welke richting kijken we nu ? De huizen met die zeer breed uitlopende stoepen (waar gedanst werd met de bevrijdingsfeesten, muziek: Ramona, Wheels etc etc) lagen, als je uit de Vincent van Goghstraat kwam, vrijwel onmiddellijk aan de rechterkant. Afgaande op de tekst van Gerry zouden we dus moeten kijken in de richting van die Vincent van Goghstraat, Rubensstraat, Minderhoutstraat ed)
Naam: Gerry van der Kleijn
Inderdaad we kijken richting Veestraat en waar gedanst werd met de bevrijdingsfeesten was bij de inham (begint bij de groene lantaarnpaal). De twee kruidenierszaken bij de tunnel oftewel poortgebouw was de Végé van Herman v. Kasteren en de andere was van de gezusters Naus. Van dit alles staat niets meer overeind alleen het poortgebouw is er nog en de huizen hier vooraan op de foto zijn er nog.
Naam: Gerard van de Schoot
Je kunt op deze foto de Veestraat niet zien. Want de Veestraat ligt tussen het Jacob Marisplein en de Jeroen Boschlaan en niet in het verlengde van Kempensebaan. Op het einde van de Kempensebaan hoek Tongelresestraat was vroeger het zwarte pad waar de Familie Dirks (de bekende zijspanmotorcrosser) woonde en daar net voor woonde de melkboer van Verhoeven. Naast de melkboer lag wel een paadje wat naar de Veestraat leidde. En aan de linkse kant van dit zwarte pad lag de ingang naar de laad- en losplaats van de ETOS en garages waar de ETOS er ook enkele in gebruik had voor het opslaan van goederen en de Tuinderij van Bloemist de Goeij van de Tongelresestraat.
Naam: Harold de Wit
Is er bij vroegere bewoners nog iets bekend over mensen die tussen 1940 en 1947 op het Jacob Marisplein woonden? Ik ben vooral geinteresseerd in mensen die gedurende 1943 op het adres Jacob Marisplein 32 en/of direct daarnaast gewoond hebben, of daar regelmatig op bezoek kwamen. Ik ontvang de antwoorden ook zeer graag op mijn eigen emailadres als u de privacy van uzelf en/of anderen wenst te bewaren.