EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51781

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Philips Bedrijfsschool / JNO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Bedrijfsschool

Beschrijving

Dit gebouw van de Philips Bedrijfsschool staat tussen de Frederiklaan en de Kastanjelaan. Eerder was er een vestiging van de bedrijfsschool geweest in de "Belze barakken" (aan de Christinelaan (gebouwd voor Belgische vluchtelingen in de Eerste Wereldoorlog). Zie foto 19854. De oorspronkelijke bedoeling was om eigen personeel te gaan opleiden om in de Philipsfabrieken te kunnen gaan werken. Iedere leerling was na zijn afstuderen ook gegarandeerd zeker van een baan binnen het concern.
Op 28 november 1929 vond de officiële opening plaats van deze Philips Bedrijfsschool aan de Frederiklaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw zodanig beschadigd dat het in 1947 gesloopt en heropgebouwd moest worden. In 1950 werd het nieuwe gebouw geopend. Op de foto staat het oude gebouw van voor 1947.
In 1989 werd de Philips Bedrijfsschool opgeheven en stond dit gebouw vijf jaar leeg. In 1994 werd het gebouw in gebruik genomen door het Technisch Lyceum Eindhoven en in 2000 werd ROC Eindhoven, later Summa College, in het gebouw gehuisvest. Intussen is het gebouw grondig gerenoveerd en is het verbouwd tot appartementencomplex.  (Red.)


Geplaatst op

02-12-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto