EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8244

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Amalia van Anhaltstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Amalia van Anhaltstraat. (2)

Beschrijving

Bedrijfsgebouw tussen de Amalia van Anhaltstraat, het Lodewijk Napoleonplein, de Hendrik Casimirstraat en een stukje Sophia van Wurtemberglaan. Met ingangen op meerdere plekken. Zie voor de plaatsing foto 4006 en de onder pseudoniem geplaatste geweldige luchtfoto van Peter van Gansewinkel. Zat Jack Indekeu aan de ingang op het Lodewijk Napoleonplein?


Geplaatst op

30-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-12-2006
Naam: Martine Soupart  
img

Midden in de Amalia van Anhaltstraat aan de oneven zijde kun je door een onderdoor een enorme loods zien staan. Weet iemand toevallig wat deze loods is, en of deze tegenwoordig nog in gebruik is en van wie die is? Een boel vragen, maar zulke gebouwen midden in een stadswijk interesseren mij enorm. Alvast bedankt!


Datum: 30-12-2006
Naam: Giovanni van Helvoort  
img

Nu kan ik mij een ingang naar de parkeerplaats van Indekeu herinneren aan de Smitsstraat of vergis ik mij?


Datum: 02-02-2008
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Ik denk dat ik het hier over de periode van vóór dat Anne er kwam te wonen. Er is nog wel eens een vrachtwagen door gedieseld en heeft onze personenauto daarmee in de garage geduwd.


Datum: 16-08-2018
Naam: Henk Kuipers  
img

Nu zit er een aannemer in en hebben er verschillende mensen hun auto staan, ik meen dat Van Gend & Loos er nog even in heeft gezeten maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 16-08-2018
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Anne, ik denk hetzelfde als jij. De opslag van Gestel was in de Heilige Geeststraat. Werd elke week aangevuld door de Schiedamsche Kartonnagefabriek. Kwam met een dubbele wagen de straat in. D'n Bels zorgde er voor dat met zijn heftruck de auto's die uit de rij stonden wat opgeschoven werden. De rollen papier gingen via de garage onder jullie huis door. Het andere papier kwam terecht naast het Ketelhuis. De voorraad werd dus altijd snel omgezet. Ik heb de genoemde loods onlangs nog gezien. Ziet er nu minder uit. Staan nog wel auto's etc in.


Datum: 16-08-2018
Naam: Anne Troost  
img

Niet helemaal waar. In mijn tijd en die van den Bels had Gestel geen rollenoffsetpers. Trouwens door de garage konden die rollen nooit gelost worden. Achter de garage had je de tuin van Gestel en daarachter de kantine. Later is de tuin wel dichtgebouwd en zat er de afdeling kwaliteitscontrole. De pallets met vellen werden inderdaad,ongeveer tegenover jullie thuis gelost. De Schiedamse Kartonnagefabriek kwam wel drukwerk halen maar geen papier brengen. Dat was meer het werk van Bührmann, Proost Papier en andere.


Datum: 16-08-2018
Naam: Hans van Melis  
img

Zie 1934! Janus van der Meulen, Lodewijk Napoleonplein 9. Da's zeker naast het café. Ach die staat ook in het boek: "Vonderkwartier portret van een 75-jarige wijk" maar dan met het adres Lodewijk Napoleonplein 2. Verder haal ik uit datzelfde boek dat ook in die loods gevestigd was: Expeditiebedrijf van Doorn en Koekjesdepot Kaiser. Volgens de lijst met namen zat koekjesmagazijn Pasteels (Handelsonderneming Loven) in het pand van foto 4005. Uit het verhaal van F. Pasteels op blz 57 lijkt op te maken dat ook zij gebruik maakten van de loods. Ik had het "romantische" idee dat de loods er eerder stond dan de huizen en dat die om de loods heen gebouwd werden maar na een blik op de stadsplattegrond van 1937 was het duidelijk dat het blok Amalia van Anhalt, Willem Friso en Albertine van Nassau een mooie rechthoek was die rekening hield met de loop van de Gender. Hendik Casimir en een gedeelte van de Prins Alexander werden evenwijdig aan een ander stuk Gender gelegd. Winstmaximalisatie was de reden van de gelijktijdige bouw van de loods op het ingesloten terrein. Dit stuk van de wijk werd rond 1930 door een drietal investeerders gebouwd. (bron RHC-e)


Datum: 16-08-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans, die loots: is dat familie van de Woenselse loodgieter? +++Nee geen familie van Loots. Nu ik nog eens kijk. Dit was een loods+++


Datum: 16-08-2018
Naam: Peter Verhagen  
img

In 1969 zat er aan de ene kant een opslag van papier van Drukkerij Gestel en aan de Am.v.Anhaltstr. zat Laurey groothandel in cosmetica-artikelen die er na acht jaar begin zeventiger jaren uitgegaan is. Wat het daarna is geworden weet ik niet. Leuk om te weten is dat Londen Rubber Company destijds boven de ingang een lichtbak aan het woonhuis heeft gehangen direct onder een raam met de tekst "Durex the best there is" toen de Turkse streng islamitische bewoner na lange tijd uitgezocht had wat er stond kwam de gemeente vragen of we gezien de omstandigheden a.u.b. de bak wilden verwijderen (er was een vergunning). Nou de bewoner was ons erg dankbaar dat we hier direct gehoor aan gaven. Bijna recht tegenover deze ingang was destijds ook een cafetaria.


Datum: 16-08-2018
Naam: Anne Troost  
img

Als ik foto 8282 goed bekijk dan betwijfel ik of Drukkerij Gestel hier zijn papieropslag had. Papier dat nog bedrukt moet worden moet geconditioneerd worden opgeslagen. Het moet namelijk een bepaalde vochtigheidsgraad hebben en mag ook niet te koud of te warm zijn. Dit is belangrijk om de verschillende kleurgangen op de drukpersen passend te houden. In de drukkerij aan de Heilige Geeststraat was er een speciale ruimte voor het papier. Misschien hadden ze in de loods wel een opslag maar dan voor andere materiaal.


Datum: 16-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

In de Amalia van Anhaltstraat was in de huizenrij een open poort die toegang gaf tot het terrein waarover hier gesproken wordt. Ik herinner mij de vrachtwagens van de Rotterdamse koekjesfabriek Paul C Kaiser, die er regelmatig kwamen. Ze hadden daar, denk ik, een opslagruimte.