EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5417

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Centrum, Herberg Oud-Eindhoven / De Wereld

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Herberg Oud Eindhoven, Stratumseind 63

Beschrijving

Deze Atlantisfoto (nr. 7919) toont oer-Eindhovenaar Jantje van der Heijden, zijn zoon Han en de wijkagent voor zijn Hotel-Cafe "Herberg Oud Eindhoven", mopperend over de verloedering van het Stratumseind. In januari 1957 betrok J.C. van der Heijden het etablissement op het Stratumseind, voordien geëxploiteerd als "Stadt Wien" door wed. J. Berkvens- van Woezik. Tot dan had Jantje op de Markt café Oud-Eindhoven gedreven. Bij zijn verhuizing "nam hij de naam van zijn zaak mee", aldus destijds "Eindhoven van dag tot dag". (Ben Brekelmans)


Geplaatst op

16-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-08-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ook in 1972 zat, volgens het Eindhovens Kroegenboek, Jan van der Heijden nog in dit ouderwetse cafe.
Ouderwets in de goede zin van het woord, de sfeer werd niet bepaald door de inrichting maar door de mensen die er komen aldus het Kroegenboek


Datum: 07-08-2015
Naam: Giovanni Hartogs  
img

De wijkagent op deze foto is Peter van de Wal.
Jan(tje) en Han zijn helaas inmiddels beiden overleden.


Datum: 08-08-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat je je vergist Giovanni, dit is Jacques van der Meer. Peter van der Wal was wijkagent in de Bergen. We zoeken naar een duidelijkere foto.


Datum: 08-08-2015
Naam: Redactie EiB  

We hebben een betere, duidelijker foto geplaatst. Helaas is Jacques ook hierop niet duidelijk herkenbaar.
Op 31 dec 2013 is ook Jacques van der Meer overleden, hij werd 71 jaar.


Datum: 16-07-2019
Naam: Hans Michels  
img

Zoon Han had enige jaren café The Circle in de Kerkstraat. Vanuit de Rechtestraat de Kerkstraat in is er bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant een onderdoorgang, die volgens mij nu nog steeds "Achterom" heet en naar de Keizersgracht gaat. Links van dat straatje was de toegangsdeur van The Circle. Via een trap ging je naar beneden, naar een kelder. Ook rechts van de Achterom was een café, de Revolution, ook ondergronds. De gewone sluitingstijd van horeca was in die tijd 2 uur 's nachts, maar The Circle had net als slechts een handvol andere zaken vergunning om tot 4 uur 's morgens open te zijn. Daarom kwamen er na 2 uur ook nogal wat horecamensen even buurten. Ook artiesten uit het hele land wisten na een optreden The Circle te vinden. Ik werkte er begin jaren zeventig dik een jaar zeven nachten per week als disc jockey. Dat was in die tijd natuurlijk singles, ep's en lp's draaien en van commentaar voorzien. Ik heb er een prachtige tijd gehad met heel veel bezoekers met heel uiteenlopende achtergronden en ik leerde al heel jong dat Eindhoven 's nachts een heel andere stad was dan overdag.