EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

36662

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
de A 67, toen nog E3 genoemd.

Beschrijving

Weer eens iets anders dan gebouwen. Van onder naar boven splijt de A67 de foto in tweeën en vormt de grens tussen links Eindhoven en rechts Aalst, gemeente Waalre. Onder aan de foto stroomt de Tongelreep onder de weg door, richting Gemeentelijk Sportpark. Daarboven ligt een terrein waar later het Van der Valk Hotel zou worden gebouwd, toen nog Motel Eindhoven. Dan de Aalsterweg, Eikenburg, sportpark De Heihoef en de algemene begraafplaats De Roostenhof. Het knooppunt Leenderheide bestaat nog uit een simpele rotonde, zonder verkeerslichten. Rechts, net op Waalres grondgebied, staat Huize Voorbeek, in de jaren 50 en begin 60 in gebruik bij Philips als guesthouse. Voorname Philips-gasten mochten daar logeren. Het guesthouse werd gesloten nadat in Eindhoven het nieuwe Cocagne die functie overnam. Momenteel is het in gebruik als kantoor. Door de aanleg van de E3 heeft er een grenscorrectie plaatsgevonden. Het zou goed kunnen dat Voorbeek voorheen Eindhoven was. Wie weet daar het fijne van?


Geplaatst op

18-02-2016

Reacties:

Datum: 18-02-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het fijne daarvan weten doe ik niet, maar ik heb eens gehoord, dat dit grote huis gezet is door dhr. Smits van Ooyen. Wat zeker zo interessant is, 10 meter verder richting Aalst, is daar de Voorbeeklaan en het restaurant, dat even bestaan heeft op grondgebied van het voormalige Animali, heette Bijbeek. Wie weet het fijne van Voorbeek en Bijbeek?


Datum: 18-02-2016
Naam: Sjef van Eijk  
img

Voor wat meer informatie over deze villa Voorbeek zie foto 29880, daar wordt ook vermeld dat deze villa vroeger op Eindhovens grondgebied stond. Bijbeek was toch de naam van de vroegere boerderij (hoeve) waar rond omheen Animali werd aangelegd?