EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33283

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pasqualinistraat

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Erf boerderij de Haas (1)

Beschrijving

Britse soldaten en buurtbewoners daags na de bevrijding op het erf van boerderij De Haas. Deze boerderij lag aan een pad dat tegenwoordig de Pasqualinistraat is, achter de huizen aan de Frankrijkstraat.
Met dank aan mevrouw Rooijakkers.
Voor namen  KLIK HIER


Geplaatst op

04-03-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-03-2013
Naam: Bauke Hüsken  
img

Zoals ik al met Barry heb gecorrespondeerd, ben ik heel benieuwd of iemand dit langwerpige pand -áchter- de boerderij van De Haas aan de Frankrijkstraat 34 kent. In ons boek over de boerderijen in Woensel hebben we een boerderij van De Haas gevonden op Frankrijkstraat 34. Die boerderij stond schuin op de straat en in de jaren '30 kreeg de boerderij een nieuw woongedeelte in de vorm van een stenen woonhuis. Dat huis staat momenteel nog steeds op Frankrijkstraat 34. Het stalgedeelte van de boerderij is later verdwenen ten behoeve van de Pasqualinistraat. Maar -áchter- deze boerderij/woonhuis lag een langwerpig volume dat mogelijk op deze foto van Barry staat. In 1931 staat dit volume op de functiekaarten als zijnde een woonhuis van vóór 1920. We hebben nergens kunnen vinden dat dit een boerderij zou zijn geweest en daarnaast is dit pand volgens ons ook vrij snel na de oorlog verdwenen. Toch lijkt het pand op plattegronden en loodrechtfoto's qua oppervlakte heel veel op een langgevelboerderij. Dus als iemand informatie heeft, heel graag!


Datum: 04-03-2013
Naam: Barry Wonder  
img

Zoals Bauke al aangeeft ben ik zelf ook zeer benieuwd. De informatie bij de foto komt van mevrouw Van den Boomen, die zelf ook op de foto staat.


Datum: 19-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

In de jaren '50 stond er ook een boerderij van ene boer De Haas op de Takstraat, recht tegenover de Twijgstraat (ongeveer waar nu de Kennedylaan ligt). De Twijgstraat was een zijstraat van de Eckartseweg (nu Zuid).


Datum: 26-04-2017
Naam: Hans de Haas  
img

Ik ben de zoon van Harrie de Haas, melkboer, op het adres Frankrijkstraat 34. In de vijftiger en zestiger jaren heb ik hier gewoond. De Pasqualinistraat was geen pad, zo is de straat na de verbouwing van het pand gaan heten. De oude stal is afgebroken en er is toen een winkelpand van gemaakt. Nu zijn het studentenkamers.
Het pand op de foto ken ik helemaal niet. Het zou de oude leerlooierij kunnen zijn geweest. Die lag erachter en daar zat later Toffolo in, die aanrechten en betonnen schuttingen maakte. Als men meer info wil kan er gemaild worden.