EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11991

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Hubertastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hubertastraat

Beschrijving

Ook in het Philipsdorp, de Hubertastraat. Het eerste huis links moet later gebouwd zijn dan de woningen met de witte bovengevel. Het eerste huis met de witte bovengevel heeft huisnummer 1 en het eerste huis heeft nummer 1a.


Geplaatst op

02-06-2007

Reacties:

Datum: 02-06-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Op nr 1 of nr 3 woonden volgens mij Jan en Truus van Dijken. Jan was een verwoed politiehondenafrichter en deed aan verschillende politiehondenwedstrijden mee. Ik heb jarenlang met Jan bij de hondenclub Welschap (vroeger De Trouwe Wacht) op de Welschapsedijk gezeten waar nu het golfterrein is. Jaren geleden stond daar ons oude clubhuis nog. Nu nog?


Datum: 02-06-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Waar de naam Hubertastraat vandaan komt is niet duidelijk. In de Philipsfamilie komt deze naam niet voor, net zo min als de naam Mathilde. Zowel de Hubertastraat als de Mathildelaan kregen hun naam bij de annexatie van 1920. Maar die laatste naam zou afkomstig kunnen van de echtgenote van de toenmalige directeur van Gemeentewerken: Mathilde Christina Tjaden.
Bron: Eindhoven Jaarboek 2000 uit een artkel van Ad Otten.


Datum: 12-10-2007
Naam: J Snel  
img

Op 1a woonde de familie Swinkels en daarna Peels, en op nummer 1 de familie de Baar. Ik zelf woonde op 13.


Datum: 26-07-2009
Naam: John de Laat  
img

Op nummer 17 woonden mijn opa en oma, familie de Laat  (Jan en Jet), met kinders Christ, Netty, Piet (mijn vader), Ad en Hans.


Datum: 20-09-2009
Naam: Elly Buenen  
img

Ja Jan, het oude clubhuis is nu van de golfclub. Mijn man, Gerard Buenen, was ook bij Jan bij de hondenclub. Helaas is Jan begin dit jaar overleden. De nieuwe hondenclub ligt nu achter de Anthony Fokkerweg.


Datum: 21-09-2009
Naam: Jan Kneepkens  
img

Spijtig te horen dat Jan van Dijken is overleden. Ik heb hem een aantal jaren geleden, na lange tijd, nog eens kunnen spreken op het revalidatiecentrum Blixembosch. We hebben toen weer de verhalen van de hondenclub kunnen ophalen. Bedankt dat je reageerde. Trouwens jullie naam Buenen komt mij zeer bekend voor maar niet van de hondenclub.


Datum: 03-04-2010
Naam: Marvin Koevoets  
img

De overige bewoners van de huizen met de witte voorgevel zijn: op nummer 5 Jan en Betje Sweegers, op 7 Jan en Bets Lodewijks, op 9 de familie Rekers, op 11 familie Koevoets en mijn oma Corrie woont er nu nog (lft. 80 jaar). Rene Koevoets is mijn vader hij woonde daar met zijn broers en zussen Charles, Theo, Ans en Oda. Op 13 familie Snel, op 15 't Lam, op 17 De Laat en op 19 familie Molengraaf, op 21 Van Woerkom, op 23 ? Dit zijn de bewoners van rond 1970. Een geweldige gezellige straat (vooral met oud op nieuw). Als ik mijn vader moet geloven, is mijn oma de oudste en enige bewoonster die er nog woont van die tijd.


Datum: 12-04-2010
Naam: Sjef van Eijk  
img

Marvin, heb jij enig idee wanneer de gevels werden verbouwd van een soort klokgevel naar de huidige spitse vorm? Ik heb een negatief uit begin jaren 30 waarop de klokgevels er nog waren. Mevrouw Swinkels van nr. 1a was overigens een kaartvriendin van mijn oma. Het ging er soms hevig aan toe, om halve centen die ze nog bewaard hadden (want in mijn tijd waren die al niet meer in gebruik).


Datum: 11-10-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Peter, de naam Hubertastraat is waarschijnlijk ontleend aan de moeder van ambtenaar Tjaden


Datum: 16-04-2013
Naam: J Snel  
img

Op 23 woonde Pieke Dassen. Op 5 woonden Jan en Betje Smulders. Op 19 woonde Joep Knabben, op 1 woonde de Baar.