Fotonummer:

8192  

Jaar:

Jaartal onbekend

Bijdrager:

Annelies Koopman
E-mail bijdrager

Andere gerelateerde foto's:

Locatie:

Vergroot kaart

Groep 1: Woonpanden en boerderijen | Woonhuizen-Centrum | Wal

Locatie 1Centrum - 111 Binnenstad - Wal

Deel deze pagina
Foto omschrijving

Wal 17.

Wal 17, het huis van mijn grootouders en later de heren- en dameskapsalon van Winkel. In de deur staat mijn vader Guus van Winkel.

Deze foto is geplaatst op: 27 december 2006Uw reacties

Volgens mij was de kapsalon boven, klopt dat?

Toegevoegd door: Marjo Spierings op 27 december 2006

In 1961 heb ik als heel jong meisje een tijdje bij Guus van Winkel in de salon gewerkt. Volgens mij was de salon toen beneden.

Toegevoegd door: Lieke Slegers-Roijers op 28 december 2006

Annelies, heb jij ook een zusje Wies? Wij gingen altijd met een hele groep naar Becht in de Jan van Lieshoutstraat en daar was Wies ook bij. Maar volgens mij woonde zij toen in de Bosboomstraat.

Toegevoegd door: Harry van der Velden op 30 december 2006

Mooi om dit pand in deze hoedanigheid te zien. Ik ben er veel geweest al is dat nu aan mijn haardracht niet erg goed meer te zien. Misschien komt dat wel door de producten van Wella, wie weet. Guus van de Winkel heeft daar nog jaren gewerkt bij Wella. Hij was de kapper van mijn moeder en deze was gevestigd op de eerste etage, dat was de damessalon. Mijn zusjes gingen daar ook naar de kapper en kregen met de bekende krultang krulletjes in hun haar gezet, maar mijn jongste zus hield hier niet zo van en heeft menigmaal het hoofd onder de kraan gehouden om zo de krullen er weer uit te krijgen. Dit tot zeer grote spijt van mijn vader.
De herenkapsalon met de broer van Guus, Louis van Winkel, was op de begane grond gevestigd. Hier heeft ook nog kapper Anton van de Berg uit Nuenen gewerkt. En Louis van Winkel heeft na de sluiting van dit pand nog op de eerste etage van de Paradijslaan gezeten boven het kantoor van Groot Eindhoven.

Toegevoegd door: Henk den Exter op 01 januari 2007

Het klopt denk ik wel 1941 voor een winkelpui. In 1959 is er verbouwd aan de voorgevel, die was gescheurd vanwege het heien van het nieuwe bankgebouw ernaast. Mijn vader heeft toen tijdelijk in het pand ertegenover gezeten aan de Waagstraat. Hij haalde toen nog de krant, want een kapster moest het dak nat houden omdat het erg warm weer was.

Toegevoegd door: Annelies Koopman v Winkel op 12 september 2007

Geinig om hier allerlei verhalen te lezen over mijn opa (Louis) en zijn broer (Guus). Mijn vriendin was aan het speuren gegaan en kwam hier terecht. De data zeggen mij niets, maar om een foto te zien van het pand waar zij samen zijn begonnen vind ik erg leuk. Jammer dat er twee jaar geleden voor het laatst iets is bijgeschreven.

Toegevoegd door: Dennis van Winkel op 15 januari 2009

Hoi Dennis. ik was gisteren op de crematie van jouw opa. Ik ben de dochter van Guus. Er werd prachtig gesproken over jouw opa gisteren.

Toegevoegd door: Annelies Koopman op 16 januari 2009

Leuk om al deze reacties terug te lezen over de kapsalon van mijn vader Louis van Winkel.

Toegevoegd door: Louis van Winkel op 17 mei 2009

Hallo Harry v.d. Velden, ik ben de broer van Wiesje van Winkel waar jij vroeger mee naar Becht in de Jan van Lieshoutstraat bent gegaan.

Toegevoegd door: Louis van Winkel op 17 mei 2009

Ik ben de kleindochter van Louis van Winkel, en de dochter van Louis van Winkel. Ik vind het leuk dat ik dit ben tegengekomen.
ik wist wel dat opa (Louis) een kapsalon had, maar nog nooit gezien !
Ik ben 13 jaar oud en ik ben blij dat ik hier kan kletsen met andere mensen die mijn opa kenden. Dennis is mijn neef die ook een mailtje op deze site heeft gezet.

Toegevoegd door: Pleunie van Winkel op 17 mei 2009

Hallo, alle Van Winkels. Ik ben Piet van Winkel (P.M.A. van Winkel) en volgens mij vernoemd naar de vader (mijn opa) van de beide kappers. Ik ben de zoon van Guus van Winkel. Grappig om deze foto te zien, ik wist niet dat deze foto bestond.

Toegevoegd door: Piet van Winkel op 22 augustus 2010

Kapsalon van Winkel is ook te zien op foto 18953 en foto 12813.

Toegevoegd door: Lieke Slegers op 22 augustus 2010

Hallo Piet(je) mooi om jou nog tegen te komen. Ik heb hier een mooie tijd gehad. Ik waan me weer jong als je zoveel bekends tegenkomt. Misschien komen we elkaar regelmatig tegen, zonder het te weten.

Toegevoegd door: Gerard van Gennip op 19 januari 2014

De grootmoeder van Annelies Koopman-van Winkel was de dochter van de sigarenfabrikant Ludovicus Teurlinckx die in 1907 dit woonhuis en de achtergelegen sigarenfabriek liet bouwen.
Anna Catharina Teurlinckx trouwde in 1912 met Petrus Martinus Adrianus van Winkel.

Toegevoegd door: Hans van Melis op 11 april 2018

Beste lezer. Mijn moeder, Netty van Winkel, was de zus van Louis en Guus. Ik heb hele fijne herinneringen aan de Wal no 17. Mijn opa en oma kan ik nog zo voor de geest halen en de kapsalon van ome Louis heb ik heel vaak bezocht. Mijn vader Jack van Wielink deed de boekhouding van de kapperszaak.
Wil je meer weten? Mail gerust. Groetjes Peter van Wielink (1944).
<<< Peter, tel.nrs. plaatsen we niet. Mailen kan door op je naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>

Toegevoegd door: Peter van Wielink op 12 april 2018

 
Reactie toevoegen